O bomba a explodat intr-un centru comercial din Columbia: trei persoane au murit si noua sunt ranite

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 08:54
922 citiri
O bomba a explodat intr-un centru comercial din Columbia: trei persoane au murit si noua sunt ranite
Foto: captura video

Cel putin trei femei, dintre care una cu cetatenie franceza, si-au pierdut viata, iar alte 9 persoane au fost ranite dupa ce un dispozitiv exploziv a fost detonat sambata in toaleta unui centru comercial aglomerat din Bogota, au precizat surse oficiale citate de Reuters si EFE.

Anterior, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocand un "atentat las la centrul comercial Andino", a precizat ca o femeie cu cetatenie franceza a murit iar 11 persoane au fost ranite.

"Tanara (moarta) este o tanara frantuzoaica de 23 de ani", le-a spus jurnalistilor primarul Bogotei, conform agentiei EFE.

Potrivit noilor informatii difuzate de agentia spaniola, care citeaza Clinica del Country, alte doua femei, de 27 si 31 de ani, au decedat "ca urmare a leziunilor suferite".

Agentia spaniola a relatat anterior ca presedintele columbian, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter ca a ordonat directorului Politiei, generalul Jorge Hernando Nieto, "sa conduca investigatia si sa-l tina la curent".

De asemenea, seful statului columbian si-a exprimat "solidaritatea cu victimele".

Mai multi martori au declarat ca explozia a fost foarte puternica si ca imediat s-a simtit un fum dens.

Conform AFP, potrivit primelor informatii comunicate de politie, explozia s-a produs in jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) intr-o toaleta a centrului comercial, care este situat intr-o zona foarte frecventata de straini.

Reuters informeaza totodata ca centrul comercial Andino, aflat intr-o zona exclusivista a Bogotei, era plin de oameni veniti sa cumpere cadouri inaintea Zilei Tatalui, care se sarbatoreste duminica in Columbia.

Centrul a fost evacuat dupa explozia produsa la toaleta de femei de la etajul al doilea. Potrivit sursei citate, politia a indicat ca dispozitivul exploziv ar fi fost plasat intr-un vas de toaleta.

...citeste mai departe despre "O bomba a explodat intr-un centru comercial din Columbia: trei persoane au murit si noua sunt ranite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#explozie bomba centru comercial Columbia , #Stiri International