O bomba similara cu cea de la metrou a fost gasita intr-un bloc din Sankt Petersburg

Joi, 06 Aprilie 2017, ora 15:51
897 citiri
O bomba similara cu cea de la metrou a fost gasita intr-un bloc din Sankt Petersburg
Foto: Arhiva Ziare.com

Un dispozitiv exploziv a fost dezactivat intr-o cladire locuita din Sankt Petersburg, a anuntat joi seful administratiei cartierului Nevski, Konstantin Serov.

"Un dispozitiv exploziv a fost gasit si a fost dezactivat. S-a dat ordin ca locuitorii (evacuati) sa revina. Totul este sigur la etajul sapte", a spus el, adaugand ca anchetatorii actionau in continuare la etajele opt si noua.

Serov a precizat ca locuitorii garsonierei in care a fost gasit dispozitivul exploziv nu sunt propritarii acesteia, relateaza Tass.

Citeste si Explozie la metroul din Sankt Petersburg: A fost identificat presupusul atacator. Este din Kirgizstan

"Este nevoie de timp sa se afle cum au ajuns acolo", a spus oficialul, fara sa ofere alte informatii despre numarul locuitorilor garsonierei.

Potrivit unor vecini din bloc, garsoniera de la etajul 7 era inchiriata.

Aceasta bomba este similara celei neexplodate descoperite la metroul din oras luni, cand un atentat s-a soldat cu 14 morti, au declarat surse din serviciile ruse de securitate citate Reuters.

"Explozibilii erau in cantitate similara ca cea folosita la (statia de metrou - n.red.) Vosstania", a spus sursa citata sub acoperirea anonimatului.

Un martor aflat in apropiere de cladirea perchezitionata a auzit oficiali spunand ca dispozitivul explozibil gasit este "exact" ca bomba neexplodata.

Autoritatile ruse au retinut mai multe persoane, dupa descoperirea bombei din garsoniera. Autoritatile au precizat si ca ancheteaza presupusi complici ai barbatului aflat in spatele atentatului de la metrou, de saptamana aceasta.

Un barbat identificat drept Anatoli a declarat ca a vazut politia retinand patru tineri care stateau la etajul opt.

Fosta capitala imperiala inca se resimte dupa atentatul din metrou, de luni, soldat cu 14 morti si zeci de raniti.

Vezi si Explozie la metroul din Sankt Petersburg: Au fost facute publice primele imagini cu momentele terifiante de dupa atac ...citeste mai departe despre "O bomba similara cu cea de la metrou a fost gasita intr-un bloc din Sankt Petersburg" pe Ziare.com

#bomba garsoniera Rusia, #bomba cladire Rusia, #bomba metrou Rusia, #atac Rusia, #atac Sankt Petersburg , #Stiri International