O coada de dinozaur s-a vandut cu aproape 100.000 de dolari

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 16:47
753 citiri
O coada de dinozaur s-a vandut cu aproape 100.000 de dolari
Foto: Arhiva Pixabay.com

O coada de dinozaur de 4 metri si 180 de kilograme a fost vanduta la licitatie cu 1,8 milioane de pesos (96.774 de dolari). Actiunea fusese organizata pentru a ajuta persoanele afectate de cutremurul din septembrie din Mexic.

Descoperita in Maroc, coada de Atlasaurus a fost scoasa la vanzare de Pietra Gallery, specializata in fosile. Cumparatorul a preferat sa ramana anonim, a declarat Kristina Velfu responsabila cu presa a galeriei.

Cu banii cumparatorului se vor reabilita scoli afectate de cutremure din Chiapas, Oaxaca, Morelos, Mexico, Puebla si Ciudad de Mexico, a explicat ea.

Pe parcursul licitatiei au fost prezentate mai multe oferte pentru coada de dinozaur. Cu toate acestea, pretul cu care s-a vandut aceasta a fost doar putin mai mare decat cel de pornire.

Pentru a curata si asambla componentele cozii de dinozaur, mai multi paleontologi au muncit aproape 300 de ore.

Dinozaurul Atlasaurus a fost denumit dupa muntele Atlas din Maroc, avand in vedere ca primul exemplar a fost descoperit in acea regiune. Numele dinozaurului inseamna "Soparla din Atlas". Un exemplar putea ajunge sa masoare 18 metri lungime si sa cantareasca 22 de tone.

Aceasta a fost prima licitatie din Mexic in cadrul careia s-a vandut o fosila de dinozaur. Legislatia mexicana interzice, de regula, vanzarea fosilelor. ...citeste mai departe despre "O coada de dinozaur s-a vandut cu aproape 100.000 de dolari" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coada dinozaur Mexic pret licitatie, #pret coada dinozaur licitatie, #coada dinozau mexic licitatie , #Stiri International