O delegatie a CE vine din nou in Romania pentru evaluarea MCV

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 14:02
971 citiri
O delegatie a CE vine din nou in Romania pentru evaluarea MCV
Foto: Arhiva Ziare.com

O noua misiune de evaluare a Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) va veni in Romania in perioada 18 - 21 septembrie.

Delegatia Comisiei care va veni in Romania pentru o noua misiune de evaluare in cadrul MCV va fi una extinsa, cu participarea secretarului general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica MCV, Paraskevi Michou si a directorului pentru coordonarea politicilor din cadrul Secretariatului general al Comisiei, William Sleath.

In perspectiva acestei noi misiuni de evaluare, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le solicita presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului sa transmita ministerului "contributiile" privind mai multe recomandari din cadrul MCV.

Printre acestea se numara modalitatea de numire a procurorilor sefi ai principalelor parchete - DNA, Parchetul General, DIICOT - dar si stadiul implementarii unor recomandari anterioare, precum codul de conduita al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate si raportarea Parlamentului la solicitarile de ridicare a imunitatii alesilor.

"Senatul si Camera Deputatilor sunt invitate sa organizeze o intalnire comuna cu presedintii comisiilor juridice in data de 19 septembrie, in intervalul orar 16:15 - 17:15 si, de asemenea, de a participa nominal sau prin reprezentare la intalnirea comuna organizata la sediul Ministerului Justitiei din data de 19 septembrie, in intervalul orar 10:15 - 11.30 si din data de 20 septembrie, orele 8:30 - 9:30", se arata intr-o adresa transmisa de Tudorel Toader Biroului Permanent al Senatului.

Citeste si Reprezentanta Comisiei Europene: Suntem ingrijorati de modificarile anuntate de Toader la Legile Justitiei ...citeste mai departe despre "O delegatie a CE vine din nou in Romania pentru evaluarea MCV" pe Ziare.com

#Comisia Europeana Romania septembrie, #Comisia Europeana septembrie Romania MCV, #Comisia Europeana numire sefi parchete, #Comisia Europeana legile justitiei , #Stiri International