Atentat terorist in inima Barcelonei: 13 oameni au fost ucisi si cel putin 50 au fost raniti. LIVE Atacul a fost revendicat

Joi, 17 August 2017, ora 22:41
1219 citiri
Atentat terorist in inima Barcelonei: 13 oameni au fost ucisi si cel putin 50 au fost raniti. LIVE Atacul a fost revendicat
Foto: Twitter/Richard A. Bordoni

O furgoneta a intrat in multime, joi seara, in centrul Barcelonei, pe celebra strada Las Ramblas. Autoritatile spaniole au confirmat ca este vorba despre un atac terorist, iar atentatul a fost revendicat la scurt timp de gruparea jihadista Statul Islamic (ISIL/Daesh).

Ministrul spaniol de Interne, Joaquim Forn, a anuntat ca bilantul atacului este de 13 morti si cel putin 50 de raniti. Initial, politia confirmase un singur deces si 32 de raniti, din care 10 grav. Presa locala anuntase insa ca cel putin 13 persoane si-au pierdut viata in atac, fapt ce s-a confirmat. Bilantul negru ar putea creste, in orele urmatoare.

Dubita folosita in atentat a fost condusa in zigzag pe o distanta de aproximativ 600 de metri, intr-o zona pietonala aglomerata, lovind astfel zeci de persoane. Ea ar fi fost inchiriata de un barbat numit Driss Oukabir, anunta El Pais. Acesta a si fost retinut, la scurt timp.

Driss Oukabir being arrested #Barcelona pic.twitter.com/NZZcZcmVs0- Mark (@markantro) August 17, 2017

El Pais: The van used in the BCN attack had been rented by a man named Driss Oukabir pic.twitter.com/QN24lvqZ81- Natasha Bertrand (@NatashaBertrand) August 17, 2017

Foto: Twitter / Manoj Gupta

Celebra strada Las Ramblas, care este mereu plina de turisti, se intinde pe o distanta de 1,2 kilometri si este destinata exclusiv pietonilor.

Foto: TripAdvisor / Las Ramblas, intr-o zi normala, plina de turisti

Politia cauta in prezent o a doua furgoneta care ar avea legatura cu atacul. Informatiile sunt in prezent contradictorii sau incomplete. Reuters sustine ca ambele vehicule au fost gasite.

Presa locala anunta ca soferul furgonetei albe, un Fiat, a fugit pe jos si exista informatii ca doi barbati inarmati ar fi intrat intr-un restaurant turcesc din zona, unde au luat ostatici. Informatia nu a fost insa confirmata de autoritati.

Initial, la scurt timp dupa atac, politia a anuntat pe Twitter incidentul, mentionand ca au fost ranite "cateva persoane", arata DW.

Conform Sky News, vehiculul ar fi intrat pe trotuar, unde a lovit pietonii, pe strada Las Ramblas, in zona Placa de Catalunya.

Fotografiile de la fata locului aratau cel putin trei persoane lungite pe asfalt, care primeau ajutor de la civili si echipele de interventie, arata The Telegraph.

Oamenii au fost rugati sa ocoleasca zona Las Ramblas, pentru a lasa cale libera politiei si echipelor de interventie si sa-si anunte familiile si prietenii ca sunt bine folosind servicii de mesager ...citeste mai departe despre "Atentat terorist in inima Barcelonei: 13 oameni au fost ucisi si cel putin 50 au fost raniti. LIVE Atacul a fost revendicat" pe Ziare.com

#furgoneta intrat multime Barcelona, #camion intrat multime Barcelona Spania, #morti atac terorist Barcelona , #Stiri International