O iubire curmata de un pumn

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 17:48
805 citiri
O iubire curmata de un pumn

Cea mai recenta manifestare a dragostei lui Claude Juncker pentru Romania a fost, pe nedrept si nefericit, acoperita si trecuta in planul secund al stirilor de pumnii si picioarele lui Mirel Palada in fata lui Gotiu de la USR, dintr-o pauza de publicitate la o emisiune TV.

S-a scris putin si despre importanta discursului sau despre "starea uniunii europene", din urma cu cateva zile de la Bruxelles, cu atat mai mult cu cat presedintele Comisiei Europene a imbratisat Romania in planul sau de a opera o infuzie de unitate si integritate in cadrul Uniunii Europene.

Dar nu au existat timpul si nervii pentru a cantari ce inseamna propunerile sefului Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si cum ar putea ele sa schimbe viitorul Romaniei si al UE. Pumnii, palmele si ce-o mai fi nimerit Palada inspre Gotiu sunt, e corect, mai penali decat tot ce s-a intamplat in politica noastra in ultimii 20 de ani. E apogeul discursului politic blocat in falca electoratului.

Dar pe cat de clar se poate termina totul cu pumnii lui Palada in justitie, pe atat de neclara si chinuitoare e aflarea modului in care se va dezvolta planul lui Juncker, mai ales in ceea ce ne priveste direct.

Ar putea cu adevarat Romania sa intre in zona euro in doi-trei ani?

Si daca se va putea si se va intampla ca Romania sa adopte moneda unica, in cazul in care euro mai supravietuieste crizelor sale, este cineva in masura de la noi sa estimeze si sa calculeze impactul economic al acestei schimbari?

Ideile si planurile lui Jean Claude Juncker in privinta viitorului Uniunii merg toate spre faurirea unui suprastat federalizat al carui singur reper, atat cat pot fi, sunt Statele Unite ale Americii.

Doar ca asa cum pumnii lui Palada ar putea fi doborati in justitie, si visul lui Juncker a fost domolit de reactiile Germaniei, Olandei si Austriei care au declarat in cor ca nu vor sa auda de Romania in Schengen.

De extinderea zonei euro si la Bucuresti nici nu s-au mai obosit sa comenteze, pentru ca planul lui Juncker nu e luat inca in serios de multe state din Uniune, dincolo de cei care pur si simplu se opun din principiu - ex: Ungaria, Polonia.

In Romania mesajul sefului Comisiei Europene a fost ca am primit un cec in alb si ca ne-am "capatuit" din nou, gratie unui context international favorabil, si suntem mai aproape de, ba chiar la masa bogatilor si civilizatilor. Visul ca ne-am putea deplasa si mai liber si vom folosi ca moneda euro se bazeaza pe prezumtia ca integrarea deplina ...citeste mai departe despre "O iubire curmata de un pumn" pe Ziare.com

#mesaj Juncker Romania Schengen euro , #Stiri International