O noua masura controversata luata de Trump: Pasagerii din 8 tari n-au voie in avion cu dispozitive electronice

Marti, 21 Martie 2017, ora 08:21
912 citiri
O noua masura controversata luata de Trump: Pasagerii din 8 tari n-au voie in avion cu dispozitive electronice
Foto: Arhiva Facebook/Donald Trump

Administratia Trump a decis luni noaptea sa interzica pasagerilor unor companii aeriene din opt tari predominant musulmane sa aduca in tara dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete sau camere video.

Aceasta interdictie vizeaza cel putin noua companii aeriene din Orientul Mijlociu si nordul Africii, precum Emirates, Royal Jordanian si EgyptAir, transmite BBC News.

De asemenea, sunt vizate de interdictie doar acele companii care opereaza zboruri de pe zece aeroporturi din Orientul Mijlociu si nordul Africii.

Printre tarile predominant musulmane care sunt vizate de noua interdictie prezidentiala se numara Egipt, Emiratele Arabe, Iordania si Arabia Saudita.

Presa americana a relatat ca acest ordin executiv se bazeaza pe o serie de informatii adunate de agentiile de securitate si vizeaza dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete, camere sau jocuri electronice.

Insa, pasagerii vor putea in continuare sa-si aduca telefoanele mobile la bordul acestor aeronave, care au drept destinatie Statele Unite.

In acest moment nu se cunoaste exact numarul companiilor aeriene care vor fi afectate de aceasta interdictie si daca este vorba de o situatia temporara sau de una permanenta.

Royal Jordanian Airlines a anuntat deja ca va interzice pasagerilor sa aduca electronice la bordul aeronavelor cu destinatia America de Nord. Ulterior, compania a revenit pentru a preciza ca va permite totusi pasagerilor sa aduca telefoane mobile si echipamente medicale, dar alte dispozitive electronice vor fi "strict interzise".

Aceasta interdictie va afecta zborurile operate de compania Royal Jordanian Airlines spre aeroporturile din New York, Chicago, Detroit si Montreal. ...citeste mai departe despre "O noua masura controversata luata de Trump: Pasagerii din 8 tari n-au voie in avion cu dispozitive electronice" pe Ziare.com

#Trump interzis laptop avion SUA musulmani , #Stiri International