O noua salva a Americii in razboiul comercial cu China

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 08:45
1080 citiri
O noua salva a Americii in razboiul comercial cu China
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Unite au redactat o lista suplimentara de produse importate din China cu o valoare de 200 de miliarde dolari anual pe care ameninta sa le taxeze cu incepere din luna septembrie, a anuntat marti reprezentantul american pentru Comert, Robert Lighthizer.

Administratia presedintelui Donald Trump sporeste astfel presiunea in razboiul comercial cu China care s-a concretizat saptamana trecuta in impunerea unor taxe vamale pentru importuri chineze in valoare de 34 miliarde de dolari. O masura legata de un diferend asupra proprietatii intelectuale la care Beijingul a raspuns imediat prin taxe echivalente, noteaza AFP.

Aceste taxe vamale vor acoperi importuri chineze in valoare totala de 50 de miliarde de dolari, a precizat marti Robert Lighthizer intr-un comunicat. Produsele vizate de aceste taxe beneficiaza de "transferuri fortate de tehnologii", o practica pentru care americanii acuza China.

Represaliile Beijingului la aceste masuri au declansat noile amenintari ale Washingtonului, de aceasta data pentru un total de peste 200 de miliarde de dolari.

A inceput oficial razboiul comercial dintre SUA si ChinaCum este afectata Europa de razboiul comercial dintre China si SUA ...citeste mai departe despre "O noua salva a Americii in razboiul comercial cu China" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#America China razboi comercial, #SUA China razboi comercial , #Stiri International