O Prima Doamna, anchetata pentru spalare de bani

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 10:14
805 citiri
O Prima Doamna, anchetata pentru spalare de bani
Foto: Facebook/Nadine Heredia

Justitia peruana a anuntat, vineri, deschiderea unei anchete pentru spalare de bani impotriva Primei Doamne, Nadine Heredia, sefa a partidului aflat la putere.

Procedura se inscrie in cadrul unei anchete mai vaste cu privire la originea fondurilor care au finantat campania sotului sau, presedintele Ollanta Humala, scrie AFP.

Decizia de a deschide o ancheta impotriva Primei Doamne a fost luata de procurorul German Juarez, care a ordonat o expertiza grafologica pe numele acesteia, cu scopul de a stabili daca ea a aprobat plati frauduloase intre 2006 si 2011.

Saptamana trecuta, parlamentul peruan, controlat de Opozitie, a recomandat deschiderea acestei anchete, bazandu-se pe raportul unei comisii parlamentare.

Comisia a cercetat presupuse fapte de coruptie implicandu-l pe omul de afaceri Martin Belaunde Lossio, colaborator apropiat al presedintelui Ollanta Humala intre 2006 si 2011, inainte de alegerea acestuia.

Raportul a pus sub semnul intrebarii rolul jucat de Nadine ...citeste mai departe despre "O Prima Doamna, anchetata pentru spalare de bani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PrimaDoamna Peru spalare bani, #coruptie presedinte Peru , #Stiri International