O revolutie pentru Diaspora: comunitatile devin autonome si finantate de stat

Duminica, 13 Martie 2016, ora 07:48
1005 citiri
O revolutie pentru Diaspora: comunitatile devin autonome si finantate de stat

Miercuri ajunge in Camera Deputatilor, pentru votul final, cu aviz favorabil de la comisii, un proiect de lege care - alaturi de votul prin corespondenta - reprezinta cea mai importanta revolutie legislativa pentru Diaspora romaneasca.

Vorbim despre un proiect semnat de toata Comisia pentru Romanii de Pretutindeni din Camera Deputatilor care asigura doua tinte esentiale:

1. Ofera comunitatilor sansa de a se organiza autonom, prin alegeri, si de a-si desemna reprezentanti legitimi;2. Asigura pentru comunitatile organizate bani pentru sedii si proiecte;

Pana in momentul de fata, comunitatile de romani din Diaspora se loveau de problema lipsei de reprezentativitate si de legitimitate. Acest lucru le facea vulnerabile in fata Executivului de la Bucuresti, care le sprijinea prin intermediul subventionarii unor proiecte ONG. Problema? Erau ONG-uri de casa, cu sediul in Romania, cu lideri politici. Cand se schimba Guvernul, se schimbau si ONG-urile.

In acest moment, daca legea ...citeste mai departe despre "O revolutie pentru Diaspora: comunitatile devin autonome si finantate de stat" pe Ziare.com

#reprezentativitate romani disapora, #lege romani disapora , #Stiri International