O romanca ajunsa in raiul informaticienilor: Despre exodul creierelor, religie si pericolul retelelor de socializare

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:28
1264 citiri
O romanca ajunsa in raiul informaticienilor: Despre exodul creierelor, religie si pericolul retelelor de socializare
Foto: Facebook/Raluca Popa

In copilarie era fascinata de logica si inginerie, iar domeniul IT i se potrivea perfect. Acum, Ada Raluca Popa este doctoranda la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT) si in curand ii va ajuta, din raiul informaticienilor, si pe alti tineri straluciti sa isi realize doctoratul.

"Vedeam cum informatica patrunde in fiecare aspect al vietii, nu doar in calculator, dar si in telefonul celular, in avioane, in sistemele bancare, in masinile pe care le conducem, in ceasuri si in multe altele. Ideea de a putea programa si controla toate aceste obiecte ma entuziasma enorm", povesteste Raluca pentru Ziare.com.

Acum este doctoranda in informatica la MIT si, la vara, se va afla la catedra de informatica de la Universitatea Berkeley din Silicon Valley. Drumul de la pasiune la performanta nu a fost insa unul usor, a necesitat multa munca si dedicatie.

Absolvent de Harvard din Buzau, doctorand in economia sanatatii la nivel inalt

Prima oprire ar trebui sa fie, pentru ...citeste mai departe despre "O romanca ajunsa in raiul informaticienilor: Despre exodul creierelor, religie si pericolul retelelor de socializare" pe Ziare.com

#poveste cercetator MIT, #Raluca Ada Popa crecetator , #Stiri International