O tara mare din UE contesta criteriile de repartizare a imigrantilor: Nu sunt juste!

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 08:49
810 citiri
O tara mare din UE contesta criteriile de repartizare a imigrantilor: Nu sunt juste!
Foto: MAE

Ministrul de Externe spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo, a cerut criterii "juste" de repartizare a refugiatilor intre statele Uniunii Europene, apreciind ca cele stabilite de Comisia Europeana nu tin suficient cont de rata somajului si de masurile de politica in materie de imigratie ale tarilor membre.

"Spania este de la inceput pregatita sa primeasca atatea persoane cate poate (...) Insa trebuie ca aceste criterii de distribuire a refugiatilor sa fie juste", a declarat el pentru cotidianul german Die Welt.

Luni, seful guvernul spaniol, Mariano Rajoy, a declarat la Berlin ca tara sa, unde traiesc 46,5 milioane de persoane, este dispusa sa primeasca 2.739 din 40.000 de solicitanti de azil aflati in Italia si Grecia, premierul afirmand si ca aceasta cifra poate fi discutata, in anumite conditii.

In declaratiile citate joi de Die Welt, Garcia Margallo a regretat faptul ca, dintre criteriile stabilite de Comisia ...citeste mai departe despre "O tara mare din UE contesta criteriile de repartizare a imigrantilor: Nu sunt juste!" pe Ziare.com

#Spania imigranti cote UE , #Stiri International