O tara UE, amenintata militar de Rusia, daca adera la NATO

Joi, 18 Iunie 2015, ora 14:12
1060 citiri
O tara UE, amenintata militar de Rusia, daca adera la NATO
Foto: Ziare.com

Un inalt oficial rus a declarat pentru o publicatie suedeza ca tara s-ar putea confrunta cu actiuni militare din partea Rusiei, daca va alege sa adere la NATO.

Aproape o treime din suedezii care au participat la un sondaj de opinie in luna mai cred ca tara lor ar trebui sa adere la NATO, in crestere de la 29 la suta in anul 2013 si 17 la suta in 2012, aminteste site-ul Thelocal.se.

Schimbarea in ce priveste atitudinea publica este pusa pe seama unei temeri tot mai mari in tara scandinava privind o Rusie posibil agresiva. Serviciul de securitate al tarii, Sapo, a transmis recent ca cea mai mare amenintare la adresa tarii scandinave, in anul 2014, vine din partea vecinului estic. Suedia are doar granita maritima cu enclava rusa Kaliningrad, la Marea Baltica.

O tara NATO invita Macedonia si Muntenegru in Alianta, in ciuda opozitiei Rusiei

Joi, ambasadorul rus in tara scandinava, Viktor Tatarintev, a facut trimite intr-un interviu pentru cotidianul Dagens Nyheter despre la ce a ...citeste mai departe despre "O tara UE, amenintata militar de Rusia, daca adera la NATO" pe Ziare.com

#Rusia amenintari Suedia, #Suedia aderare NATO , #Stiri International