O zi banala in care America s-a trezit cu presedintele Trump si s-a culcat cu Reagan

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 12:45
1109 citiri
O zi banala in care America s-a trezit cu presedintele Trump si s-a culcat cu Reagan

6-7 aprilie 2017: Trump incepe sa semene cu Ronald Reagan

Joi dimineata, americanii s-au trezit intr-o banala zi a primului mandat al presedintelui Donald John Trump.

Acesta se afla la perigeul orbitei sale politice, cu aproape toata presa "progresista" impotriva, cu Hollywood-ul diabolizandu-l (de la activista liberala Meryl Streep pana la fostul guvernator republican Arnold Schwarzenegger), cu cateva mii de posturi in administratie neocupate, cu Angela Merkel uzurpandu-i pozitia de lider global, cu procurorii anchetandu-i consilierii apropiati, cu presa internationala acuzandu-l de "blat" cu unchiul Vova si, bomboana pe coliva, cu analistii de serviciu prin platourile televiziunilor de stiri romanesti deplangand soarta Americii, condamnata la incorectitudine politica, la izolationism si la cedare in fata rusilor.

Ei bine, la ora 8.40 p.m. EDT, America s-a "Reagan"-izat brusc.

Cel banuit de tradare catre rusi a ordonat un tir violent de 59 de Tomahawk-uri asupra bazei militare siriene Shayrat, distrugand farmaceutic doar partea de baza unde nu se aflau trupe ruse.

Donald Trump a deliberat scurt la resedinta sa de la Mar-a-Lago cu consilierii de securitate si a hotarat sa loveasca regimul Assad.

De fapt, prin lansarea celor 59 de rachete, Donald Trump inaugureaza o noua era politica, cu America redevenind singura superputere globala. Acest atac marcheaza sfarsitul perioadei de ambiguitate a relatiei cu Moscova si revenirea la pozitia de forta din anii 1980: rusii sa nu se mai simta acceptati nicaieri daca nu ii respecta pe americani.

In plus, Iranul primeste un avertisment foarte clar, iar Israelul se simte din nou (in sfarsit!) principalul aliat.

A doua zi, vineri 7 aprilie 2017, presedintele Trump anunta ca a convenit cu presedintele Xi Jinping un plan de 100 de zile, extrem de ambitios, de reducere a deficitului comercial cu China, una din marile teme ale campaniei electorale americane de anul trecut.

Coincidenta sau nu, presedintele Xi era inca de joi oaspetele lui Trump la Mar-a-Lago (Florida). Doua teme cruciale s-au dezbatut la intalnirea Trump-Xi si pe nedrept nu au fost preluate si in presa internationala: manipularea dolarului de catre Guvernul de la Beijing prin "legarea" yuanului de un raport anume cu dolarul si echilibrarea balantei comerciale intre cele doua puteri economice globale.

Ambele s-au transat in sensul dorit de Donald Trump, indicand lumii faptul ca acesta a identificat si numit corect prioritatile Ame ...citeste mai departe despre "O zi banala in care America s-a trezit cu presedintele Trump si s-a culcat cu Reagan" pe Ziare.com

#Trump atac Siria, #Trump negocieri China, #SUA putere mondiala , #Stiri International