Oamenii vor ajunge sa atace sau sa fuga de orice musulman sub influenta Facebook

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 13:15
1036 citiri
Oamenii vor ajunge sa atace sau sa fuga de orice musulman sub influenta Facebook
Foto: Arhiva personala / Emanuel Peterliceanu

Astazi ministrii UE de Interne ar putea decide introducerea de cote minime obligatorii de refugiaṭi.

Se discuta azi in Consiliul JAI si se va relua, probabil, maine in Summit-ul extraordinar consacrat migratiei cu participarea sefilor de state si guverne si despre posibilitatea unor sancṭiuni financiare pentru statele care refuza decizia UE de a primi cote obligatorii de refugiati.

Dar solidaritatea cu forta depaseste spiritul care a stat la baza Uniunii Europene si care a facut posibil ca pe acest continent sa fie pace de 70 de ani.

Criza refugiatilor din Uniunea Europeana nu-si va gasi rezolvarea cu reactii irationale, cu garduri, cu raspunsuri panicarde sau xenofobe. Nici lipsa totala de control la granitele externe UE nu reprezinta o solutie atunci cand vorbim despre oameni care fug din teatrul de razboi din Siria acolo unde opereaza astazi peste 30 de organizatii teroriste.

Peste 150.000 de oameni au fost ucisi de Statul Islamic in Siria de la inceputul razboiului... citeste mai departe despre "Oamenii vor ajunge sa atace sau sa fuga de orice musulman sub influenta Facebook - interviu cu un expert in lumea araba" pe Ziare.com

#refugiati Siria Romania, #refugiati Statul Islamic, #cote refugiati Romania , #Stiri International