Obama cere scuze dupa ce armata SUA a bombardat un spital si a ucis medici si pacienti

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 11:34
844 citiri
Obama cere scuze dupa ce armata SUA a bombardat un spital si a ucis medici si pacienti
Foto: Casa Alba

Presedintele american Barack Obama a cerut scuze pentru o lovitura aeriana americana ce a lovit sambata un spital al organizatiei Doctori fara Frontiere din Kunduz, in Afganistan. 22 de angajati si pacienti si-au pierdut viata si 37 au fost raniti in urma atacului.

Barack Obama a sunat-o pe presedinta organizatiei Doctori fara Frontiere, Joanne Liu, miercuri dimineata, pentru a-si cere scuze pentru atac, scrie The Guardian.

Casa Alba a aratat ca presedintele a sunat-o pe Joanne Liu "pentru a-si cere scuze si a transmite condoleante pentru personalul si pacientii ucisi si raniti".

"Presedintele a asigurat-o pe doamna Liu ca ancheta Departamentului Apararii, actualmente in desfasurare, va oferi o analiza transparenta, amanuntita si obiectiva a faptelor si circumstantelor incidentului si daca este necesar presedintele va implementa schimbari care vor face tragedii ca aceasta mai putin probabile in viitor", a aratat un reprezentant al Casei Albe.

Marturii de la spitalul ...citeste mai departe despre "Obama cere scuze dupa ce armata SUA a bombardat un spital si a ucis medici si pacienti" pe Ziare.com

#Obama scuze atac spital Afganistan, #Obama scuze atac mortal , #Stiri International