Obama ii va cere lui Merkel sa trimita trupe in estul Europei, inclusiv in Romania (Surse)

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 15:58
905 citiri
Obama ii va cere lui Merkel sa trimita trupe in estul Europei, inclusiv in Romania (Surse)
Foto: Arhiva Casa Alba/Chuck Kennedy

Presedintele SUA, Barack Obama, va cere Germaniei sa se implice mai mult in misiunile de aparare a statelor din partea de est a Aliantei Nord-Atlantice, afirma surse guvernamentale germane.

Sursele citate de revista Der Spiegel precizeaza ca efective suplimentare NATO ar urma sa fie trimise in Romania, Polonia si tarile baltice.

Potrivit unor surse guvernamentale germane, Barack Obama ii va cere cancelarului german, Angela Merkel, sa aprobe trimiterea de efective militare germane in partea de est a Aliantei Nord-Atlantice, pentru descurajarea Rusiei.

Barack Obama se va intalni luni, in orasul german Hanovra, cu Angela Merkel, cu presedintele Frantei, Francois Hollande, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, si cu seful Guvernului de la Londra, David Cameron.

Aproape 1.000 de militari straini vor veni in Romania (Video)

Conform surselor citate, Statele Unite se asteapta ca Germania si Marea Britanie sa trimita efective militare in Romania, Polonia, Lituania, Letonia si ...citeste mai departe despre "Obama ii va cere lui Merkel sa trimita trupe in estul Europei, inclusiv in Romania (Surse)" pe Ziare.com

#Obama trupe Germania Romania , #Stiri International