Obama le-a trimis ultima scrisoare americanilor in calitate de presedinte: Voi m-ati facut un om mai bun

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 23:25
811 citiri
Obama le-a trimis ultima scrisoare americanilor in calitate de presedinte: Voi m-ati facut un om mai bun
Foto: Facebook/President Obama

Presedintele Barack Obama a transmis, joi dupa-amiaza, o ultima scrisoare de la Casa Alba adresata natiunii.

Prin aceasta ultima scrisoare, liderul american a multumit natiunii care l-a transformat nu doar intr-un presedinte mai bun, dar si intr-un om mai bun, scrie Politico.

Obama s-a intors pe 10 ianuarie in metropola Chicago, pentru a sustine ultima adresare ca presedinte in fata natiunii, iar pe 18 ianuarie a raspuns la ultimele intrebari adresate de jurnalistii acreditati la Casa Alba. Cu mai putin de 24 de ore ramase pana va parasi locuinta familiei sale din ultimii opt ani, presedintele democrat a transmis ultima scrisoare adresata natiunii de la Casa Alba.

Citeste si In ultima conferinta de la Casa Alba, Obama l-a avertizat pe Trump cu privire la Putin: Natiunile mari nu le pot invada pe cele mici

"Este o traditie de lunga durata ca presedintele sa lase o scrisoare pentru al sau succesor - in acest caz vorbim de presedintele-ales Donald Trump, nominalizatul republican neasteptat care va fi investit vineri dupa-amiaza ca urmator lider al acestei natiuni", a transmis Barack Obama.

Liderul american a explicat ca prin ultima sa scrisoare urmareste sa imparta o parte din "ce a invatat, din putina intelepciune care l-ar ajuta pe al sau succesor sa poarte responsabilitatea uriasa care vine din pozitia de cel mai important reprezentant al natiunii si lider al lumii libere".

"Dar inainte sa-i las o scrisoare celui de-al 45-lea presedinte, vreau sa spun un ultim multumesc pentru ca mi-ati dat onoarea sa va servesc ca al 44-lea... pentru ca tot ce am invatat in mandatele mele, am invatat de la voi. Voi m-ati facut un presedinte mai bun, voi m-ati facut un om mai bun", a precizat liderul de la Casa Alba.

Vezi si ce va face Obama dupa ce lasa Casa Alba in mainile lui Trump

Barack Obama a mentionat ca americanii reprezinta "sursa bunatatii, rezistentei si sperantei din care imi trag puterile".

De asemenea, presedintele a atras atentia asupra reusitelor din cariera sa, inclusiv Obamacare - care continua sa salveze vieti, desi republicanii ameninta ca o vor abroga - si recunoasterea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex de catre Curtea Suprema.

Presedintele american a scris despre speranta tinerilor absolventi, a soldatilor si oamenilor de stiinta, care i-au ajutat pe militarii raniti sa mearga din nou.

"Da. Putem!", si-a incheiat scrisoarea Barack Obama. ...citeste mai departe despre "Obama le-a trimis ultima scrisoare americanilor in calitate de presedinte: Voi m-ati facut un om mai bun" pe Ziare.com

#Obama scrisoare americani, #Obama ultima scrisoare presedinte , #Stiri International