Obama neaga ca ar fi cerut vreodata supravegherea lui Trump sau a altui cetatean american

Sambata, 04 Martie 2017, ora 21:07
765 citiri

Fostul presedinte american Barack Obama nu a ordonat vreodata punerea sub supraveghere a unui cetatean american, a afirmat sambata purtatorul sau de cuvant, dezmintind acuzatiile presedintelui Donald Trump potrivit carora predecesorul sau i-a pus sub ascultare telefoanele inainte de alegeri.

"Presedintele Obama si nici un responsabil al Casei Albe nu au ordonat vreodata supravegherea vreunui cetatean american", a precizat Kevin Lewis, purtatorul de cuvant al lui Barack Obama, intr-un scurt comunicat.

Presedintele american Donald Trump l-a acuzat sambata pe predecesorul sau Barack Obama ca i-a pus sub ascultare telefoanele inainte de alegerile prezidentiale din 8 noiembrie.

Trump a lansat aceasta acuzatie intr-o serie de postari foarte matinale pe Twitter, fara a oferi mai multe detalii si nici dovezi. El i-a reprosat fostului presedinte ca este "un tip rau sau bolnav".

"Groaznic! Tocmai am descoperit ca presedintele Obama mi-a pus sub ascultare liniile telefonice in Trump Tower inca inainte de victoria mea", a notat Trump.

Donald Trump a facut o paralela si cu scandalul Watergate, de spionaj politic care a dus in 1974 la demisia lui Richard Nixon, pe atunci presedinte al tarii.

"Sunt sigur ca un bun avocat ar putea face o buna afacere din faptul ca presedintele Obama mi-a pus telefoanele sub ascultare in octombrie, chiar inainte de alegeri!", a continuat Trump atacurile.

Vezi aici toate acuzatiile lansate de Trump la adresa lui Obama in scandalul interceptarilor

Aceast scandal vine intr-un moment in care administratia sa este zdruncinata de recentele dezvaluiri asupra contactelor dintre oameni din anturajul lui Trump si responsabili rusi in timpul campaniei prezidentiale si intre 8 noiembrie, cand el a fost ales presedinte, si 20 ianuarie, cand si-a preluat functiile.

Presa a dezvaluit saptamana aceasta ca ambasadorul rus in SUA, Serghei Kisliak, s-a intalnit inainte si dupa alegerile din SUA cu mai multi consilieri sau apropiati ai presedintelui republican.

Jeff Sessions, un apropiat al lui Donald Trump, a recunoscut ca a avut doua intalniri cu Serghei Kisliak in 2016, in plina campanie prezidentiala, contrazicand vizibil ceea ce afirmase sub juramant in fata unei comisii parlamentare in timpul audierilor pentru confirmarea sa in post.

Scandalul Trump-Rusia si implicarea procurorului general al SUA. Urmeaza inca o demisie? ...citeste mai departe despre "Obama neaga ca ar fi cerut vreodata supravegherea lui Trump sau a altui cetatean american" pe Ziare.com

#Obama neaga interceptare Trump telefon , #Stiri International