Obama s-a intors in lumina reflectoarelor. Cum vrea sa schimbe lumea fostul presedinte al SUA

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 23:12
793 citiri
Obama s-a intors in lumina reflectoarelor. Cum vrea sa schimbe lumea fostul presedinte al SUA
Foto: Arhiva Facebook/The Obama White House

Fostul presedinte american Barack Obama s-a intors luni din nou in lumina reflectoarelor, dupa trei luni de vacanta, pentru a lansa o noua etapa a carierei sale: incurajarea unei noi generatii de americani sa se implice in politica.

Primit cu aplauze de aproape 500 de studenti de la Universitatea Chicago, Barack Obama a fost relaxat si zambitor, incepand discutia cu o gluma. "S-a intamplat ceva in lipsa mea?", a intrebat el, potrivit AFP.

Dupa aceea, fostul presedinte, in varsta de 55 de ani, a explicat cauza pe care si-a ales-o pentru a o promova. "Cel mai important lucru pe care pot sa il fac este sa ajut la pregatirea urmatoarei generatii de lideri care sa preia fraiele pentru a incerca sa schimbe lumea", a declarat el, inainte de a se implica intr-o discutie cu sase tineri asezati langa el pe scena - liceeni si studenti din Chicago.

Obama a deplans influenta banilor si a grupurilor de interese in politica, reimpartirile circumscriptiilor electorale si polarizarea tot mai clara din presa. El si-a exprimat regretul fata de faptul ca oamenii se declara neputinciosi sau resemnati.

"In consecinta, rata noastra de participare la alegeri este una dintre cele mai scazute din toate democratiile", a spus fostul lider de la Casa Alba.

"Singurii care vor putea rezolva aceasta problema sunt tinerii, urmatoarea generatie", a adaugat el.

Obama a declarat ca vrea sa rezolve problema de la radacina, eliminand obstacolele implicarii in politica. "Daca vom reusi, totul se va petrece bine. Inca sunt incredibil de optimist", a insistat el, rugand fiecare student sa isi impartaseasca experientele si angajamentele.

El nu a pronuntat, insa, niciun cuvant legat de succesorul sau, nici macar voalat.

Predecesorul lui Donald Trump nu a rostit niciun discurs si nu a oferit niciun interviu de la retragerea sa de la Casa Alba, pe 20 ianuarie.

El a scris aproximativ 10 mesaje pe Twitter si cateva comunicate, in special pentru a apara reforma asigurarilor medicale Obamacare, amenintata de republicani, si pentru a respinge acuzatiile succesorului sau, potrivit carora ar fi ordonat interceptarea comunicatiilor din Trump Tower.

El s-a abtinut, insa, de la orice comentariu direct privind actiunile miliardarului republican. ...citeste mai departe despre "Obama s-a intors in lumina reflectoarelor. Cum vrea sa schimbe lumea fostul presedinte al SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama politica tineri, #Obama concediu presedinte SUA , #Stiri International