Obama se teme de pericolul nationalismului: Ultima data a iesit o baie de sange in Europa

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 22:05
737 citiri
Obama se teme de pericolul nationalismului: Ultima data a iesit o baie de sange in Europa
Foto: Captura video/Facebook Casa Alba

Presedintele american Barack Obama, aflat intr-o vizita in Grecia, a avertizat, marti, ca exista riscul ca ideologiile nationaliste sa ia amploare, alimentate de miscarile populiste din ce in ce mai prezente in toata lumea.

La o conferinta de presa comuna cu premierul elen Alexis Tsipras, Obama s-a abtinut sa-l critice in mod direct pe presedintele ales Donald Trump, insa a spus clar ca exista o parte intunecata a populismului promovat de republican in campania sa electorala, un ideal imbratisat de liderii conservatori din Europa si din alte colturi ale lumii, relateaza Washington Post.

"Va trebui sa ne ferim de ascensiunea formelor pure de nationalism, de ideologii privind etnia sau de tribalism, care capata amploare in jurul nostru. Si nu-mi voi cere scuze niciodata pentru ca am spus ca viitorul omenirii va fi definit de ceea ce avem in comun, nu de acele lucruri care ne separa si care, in cele din urma, ne aduc la conflict", a declarat liderul de la Casa Alba.

"Sa luam ...citeste mai departe despre "Obama se teme de pericolul nationalismului: Ultima data a iesit o baie de sange in Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama nationalism crestere, #Obama miscari nationaliste , #Stiri International