Obama si legislatia privind controlul armelor: O tema pentru viitorul presedinte

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 21:39
842 citiri
Obama si legislatia privind controlul armelor: O tema pentru viitorul presedinte
Foto: Facebook/Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a tinut, marti, un discurs emotionant despre violentele generate de armele de foc. Scopul discursului a fost de a prezenta publicului o serie de noi reglementari si propuneri.

Un alt scop al observatiilor lui Obama a fost sa se asigure ca procesul de reducere a violentelor provocate de armele de foc va continua si dupa 2016, cand isi incheie mandatul la Casa Alba, scrie The Huffington Post.

Initiativa lui Obama consta in special in ordine executive. Dintre acestea, cea mai controversata este sa reduca numarul vanzarilor private de arme, fara verificarea clientului. Aceste vanzari au in general loc la explozitii de armament, unde nu se fac verificarile obligatorii de altfel pentru vanzarile prin comerciantii licentiati de arme.

Necesitatea acestei masuri este evidentiata de studii ale cercetatorilor de la Universitatea Johns Hopkins care releva ca verificarea cumparatorului reduce violenta cu arme de foc. Noua masura impusa de Obama nu reduce ...citeste mai departe despre "Obama si legislatia privind controlul armelor: O tema pentru viitorul presedinte" pe Ziare.com

#Obama lege arme, #Obama legislatie control arme , #Stiri International