Obama si Merkel au decis: Sanctiunile impotriva Rusiei trebuie mentinute

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 17:56
1240 citiri
Obama si Merkel au decis: Sanctiunile impotriva Rusiei trebuie mentinute
Foto: Captura Youtube/ The White House/februarie 2015

Presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel s-au pronuntat duminica pentru mentinerea sanctiunilor impotriva Rusiei pana cand aceasta din urma "va respecta suveranitatea Ucrainei".

"Cei doi lideri (...) au convenit asupra faptului ca durata sanctiunilor trebuie legata in mod clar de aplicarea completa de catre Rusia a acordurilor de la Minsk si de respectarea suveranitatii Ucrainei", a indicat biroul de presa al Casei Albe intr-un comunicat emis dupa intrevederea bilaterala pe care Obama si Merkel au avut-o in Bavaria, unde se desfasoara summitul G7, transmite AFP.

Sanctiunile instituite de Uniunea Europeana impotriva Rusiei dupa anexarea Crimeii si declansarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei expira la sfarsitul lunii iulie, astfel ca blocul comunitar trebuie sa ia o decizie privind prelungirea lor.

Incepe Summitul G7 - Rusia nu a fost ...citeste mai departe despre "Obama si Merkel au decis: Sanctiunile impotriva Rusiei trebuie mentinute" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama Merkel sanctiuni Putin, #sanctiuni SUA Europa Rusia prelungite , #Stiri International