Obama si Putin au vorbit la telefon: Ce e de facut cu razboaiele planetei

Joi, 14 Ianuarie 2016, ora 08:13
1176 citiri
Obama si Putin au vorbit la telefon: Ce e de facut cu razboaiele planetei
Foto: Kremlin

Presedintele american, Barack Obama, a purtat o convorbire telefonica, miercuri, cu omologul sau rus, Vladimir Putin, in legatura cu cautarea unei solutii diplomatice in Siria si situatia din estul Ucrainei.

Cei doi lideri au evocat "eforturile in curs pentru favorizarea unei tranzitii politice in Siria", a declarat Josh Earnest, purtator de cuvant al Casei Albe. "Statele Unite si Rusia sunt interesate ca dosarul sa avanseze", a adaugat el.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Rusia, au adoptat la mijlocul lunii decembrie o rezolutie ce stabileste o foaie de parcurs pentru a pune capat celor aproape cinci ani de razboi civil in aceasta tara.

Pe langa negocierile opozitie-regim si o incetare a focului, textul prevede un guvern de tranzitie in termen de sase luni si alegeri in 18 luni, aminteste France Presse.

Fotografia zilei: Obama si Putin, fata in fataObama si ...citeste mai departe despre "Obama si Putin au vorbit la telefon: Ce e de facut cu razboaiele planetei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama telefon Putin Ucraina Siria , #Stiri International