Obama starneste o furtuna de critici: Aduce in America o parada neatragatoare de dictatori

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 15:04
1034 citiri
Obama starneste o furtuna de critici: Aduce in America o parada neatragatoare de dictatori
Foto: Casa Alba/Pete Souza

Presedintele american Barack Obama starneste indignare cu organizarea unui summit la care se vor reuni liderii Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), un grup care include vecini rivali implicati in dispute teritoriale tensionate cu China.

Summit-ul incepe luni, la Sunnylands, in Rancho Mirage, California, iar criticii spun ca incercarea lui Obama de a castiga influenta in periferia Chinei ignora si, posibil, exacerbeaza situatia tot mai grava a drepturilor omului si democratiei in regiune, scrie Time.

Obama il combate pe Trump si ii apara pe musulmani

Printre oaspetii controversati la summit-ul de doua zile se numara conducatorul militar al Thailandei, Prayuth Chan-ocha, care a reprimat disidenta din tara si nu pare sa se grabeasca sa organizeze alegeri, dupa ce junta sa a inlocuit un guvern ales, in mai 2014.

Premierul malaezian Najib Razak vine in SUA fara a fi dat raspunsuri concludente cu privire la cele aproape 700 de milioane de dolari aparute in contul ...citeste mai departe despre "Obama starneste o furtuna de critici: Aduce in America o parada neatragatoare de dictatori" pe Ziare.com

#Obama summit lideri Asia, #Obama controversa Asia, #SUA China relatii , #Stiri International