Oficial Fed: Institutiile financiare mari ar trebui lasate sa falimenteze in caz de necesitate

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 11:01
1215 citiri
Oficial Fed: Institutiile financiare mari ar trebui lasate sa falimenteze in caz de necesitate

Economia SUA se confrunta in continuare cu "slabiciuni importante", iar autoritatile ar trebui sa lase institutiile financiare mari sa falimenteze in cazul in care asemenea masuri sunt necesare pentru siguranta intregului sistem, a declarat un oficial al Rezervei Federale (Fed).

"Avem de reparat slabicuni semnificative si, daca punem la socoteala cresterea rapida a datoriilor si problemele morale, avem mult de lucru", a afirmat Thomas Hoenig, presedintele Rezervei Federale din Kansas City. Increderea populatiei in economie s-a diminuat la inceputul lunii noiembrie din cauza perspectivelor sumbre pentru piata muncii, conform Mediafax.

In plus, analistii si-au redus estimarile de crestere economica pentru al treilea trimestru, descurajati de deficitul comercial mai mare decat au anticipat. "Privitor la reforma (a sistemului financiar - n.r.), consider ca cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem este o evaluare precisa a problemelor fundamentale din sistem, pentru a ridica, apoi, baze mai solide.

Institutiile noastre trebuie lasate sa falimenteze, indiferent de marimea lor sau de culoarea politica", a spus el. Agentiile de control din domeniul financiar din SUA au fost criticate pentru lipsurile din sistemele de supraveghere, din cauza carora nu au reusit sa previna criza care a declansat cea mai grava recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, relateaza Mediafax.

Recesiunea a determinat angajatorii sa reduca dramatic personalul si a fortat autoritatile sa cheltuiasca mai multe sute de miliarde de dolari pentru relansarea economiei si sustinerea unor institutii financiare importante. "Ezitarile noastre in a rezolva problema institutiilor financiare considerate prea mari pentru a se prabusi a furnizat acestor companii avantaje semnificative in fata competitorilor mai mici", a precizat Hoenig.

Oficialul Fed a indicat ca autoritatile trebuie sa examineze structura sistemului de remunerare in cazul agentiilor de evaluare financiara, punand sub semnul indoielii modul in care aceste structuri au fost platite de companiile pe care ar fi trebuit sa le analizeze in mod obiectiv. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#companii, #economie, #recesiune, #sua , #Stiri International