Oficial NATO: Rusia poate ataca un stat din alianta, cu riscul unui razboi nuclear

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 17:34
1154 citiri
Oficial NATO: Rusia poate ataca un stat din alianta, cu riscul unui razboi nuclear
Foto: The Telegraph

Vladimir Putin ar putea incerca sa invadeze si sa cucereasca o tara NATO, chiar si cu riscul unei confruntari nucleare, avertizeaza generalul britanic Adrian Bradshaw, adjunct al comandantului fortelor aliate NATO din Europa.

Tensiunile cu Rusia pot degenera intr-un conflict international, care ar ameninta existenta noastra, a mai spus generalul NATO, citat de The Telegraph.

O ingrijorare similara a exprimat si generalul in rezerva Constantin Degeratu, fost sef al Statului Major, care a declarat ca Federatia Rusa ar putea incerca sa testeze reactiile NATO atacand sau chiar ocupand teritorii din Estonia sau Romania.

Gen. Degeratu: Rusia ar putea lovi Romania, ca sa puna la indoiala capacitatea de reactie a NATO

Temerile generalului britanic sunt generate de posibilitatea ca Vladimir Putin sa-si fi facut calculele si sa fi inteles ca alianta nord-atlantica ar fi prea speriata de gandul escaladarii violente a conflictului actual.

Declaratiile au fost facute dupa un schimb ...citeste mai departe despre "Oficial NATO: Rusia poate ataca un stat din alianta, cu riscul unui razboi nuclear" pe Ziare.com

#oficial NATO Rusia invazie, #general NATO Rusia ataca, #Rusia atac tara NATO , #Stiri International