Lavrov sustine ca Rusia este gata sa medieze intre SUA si Coreea de Nord. O intalnire Trump - Putin nu e pe agenda

Luni, 25 Decembrie 2017, ora 11:22
977 citiri

Data la care va avea loc urmatoarea intalnire dintre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Donald Trump nu a fost inca stabilita, a declarat luni ministrul de externe al Rusiei, Sergei Lavrov, care a reiterat dorinta Moscovei ca SUA si Coreea de Nord sa inceapa negocierile privind programul nuclear al Phenianului.

"Data urmatoarei intruniri personale nu a fost inca discutata", a spus Lavrov pentru agentia de stiri RIA, potrivit Reuters.

Totodata, oficialul rus a insistat pentru inceperea negocierilor intre Statele Unite si Coreea de Nord, precizand ca Rusia este pregatita sa faciliteze discutiile, mai arata Reuters.

Moscova a cerut in mod repetat ca cele doua tari sa poarte discutii in scopul aplanarii conflictului legat de programul nuclear al Coreei de Nord.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri, in urma unui proiect de rezolutie depus de Washington, noi sanctiuni care vizeaza Coreea de Nord, masurile vizand exporturile de produse petroliere si nord-coreenii care lucreaza in strainatate.

Ministrul de externe de la Phenian a declarat ca noile sactiuni SUA reprezinta un act de razboi, fiind echivalentul unei blocade economice complete.

Citeste mai mult:

Noi sanctiuni ONU la adresa Coreei de Nord. Ce se intampla cu cetatenii care lucreaza in strainatateCoreea de Nord: Noile sanctiuni decise de ONU reprezinta un act de razboi

C.S. ...citeste mai departe despre "Lavrov sustine ca Rusia este gata sa medieze intre SUA si Coreea de Nord. O intalnire Trump - Putin nu e pe agenda" pe Ziare.com

#ministru externe rus SUA Coreea Nord, #Vladimir Putin Donald Trump , #Stiri International