Oficial SUA: Rusia incearca sa puna presiune asupra unor tari ca Romania

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 21:32
795 citiri

Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, crede ca Rusia incearca sa puna presiune asupra Aliatilor, inclusiv asupra Romaniei, dar apreciaza ca aceasta strategie este contraproductiva si se intoarce impotriva Moscovei, determinand si mai mult NATO sa ia masuri in vederea asigurarii securitatii.

"Rusia incearca sa divizeze NATO si unitatea Aliantei. Am explicat foarte clar - si Rusia stie asta - sistemul antiracheta pe care NATO il amplaseaza in Romania este destinat sa contracareze amenintarile venite din afara Europei, in special din Orientul Mijlociu.

Nu este indreptat impotriva Rusiei si nu schimba in niciun fel echilibrul strategic nuclear din Europa", a declarat, miercuri, la Bucuresti, Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, rugat sa comenteze declaratiile oficialilor rusi referitoare la scutul antiracheta din Europa.

Rusia ataca Romania, NATO raspunde printr-o ironie pe ...citeste mai departe despre "Oficial SUA: Rusia incearca sa puna presiune asupra unor tari ca Romania" pe Ziare.com

#oficial SUA amenintari Rusia Romania, #amenintari Rusia Romania , #Stiri International