Oficiali din partidul lui Erdogan, asasinati pe banda rulanta - starea de urgenta, prelungita inca 3 luni

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 22:16
935 citiri
Oficiali din partidul lui Erdogan, asasinati pe banda rulanta - starea de urgenta, prelungita inca 3 luni
Foto: Facebook / AK Parti

Un subprefect din provincia Diyarbakir, sud-estul Turciei, membru al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), la putere, a fost asasinat luni seara, intr-un al doilea atac de acest fel produs in interval de 24 de ore si atribuit de autoritati Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite AFP, citand un responsabil local.

Subprefectul localitatii Dicle din Diyarbakir, Deryan Aktert, a fost prins intr-o ambuscada si vizat de tiruri, decedand in urma ranilor suferite, a declarat marti responsabilul local, sub protectia anonimatului.

Acest asasinat a survenit la 24 de ore dupa ce un alt subprefect din Ozalp, regiunea vestica Van, a fos ucis intr-un atac la domiciliul sau, conform relatarilor din presa.

Cei doi oficiali erau membri ai partidului AKP, de guvernamant.

Conform responsabilului local citat de AFP, fortele de securitate au lansat o operatiune de cautare a autorilor celor doua asasinate.

Starea de urgenta in Turcia a fost prelungita cu trei luni

In ...citeste mai departe despre "Oficiali din partidul lui Erdogan, asasinati pe banda rulanta - starea de urgenta, prelungita inca 3 luni" pe Ziare.com

#asasinate Turcia AKP, #stare urgenta Turcia, #lovitura stat Erdogan , #Stiri International