Olandezii au respins, intr-un referendum devenit un vot simbolic, acordul de asociere UE-Ucraina

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 08:06
1330 citiri
Olandezii au respins, intr-un referendum devenit un vot simbolic, acordul de asociere UE-Ucraina
Foto: Arhiva Ziare.com

Referendumul din Olanda prin care a fost respins Acordul de Asociere UE-Ucraina, este valid, in conditiile in care peste 30% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne, arata exit-pollurile.

Rata de participare a fost de 32% arata proiectiile presei, in conditiile in care legea olandeza prevede ca, pentru ca o consultare populara sa fie valida, trebuie ca peste 30% dintre persoanele cu drept de vot sa si-l exercite, potrivit BBC, citat de News.ro.

Peste 61% dintre olandezi au votat impotriva Acordului de Asociere UE-Ucraina, iar 38% il sustin, potrivit rezultatelor anuntate dpa numararea a 99,8% din voturi.

Premierul Mark Rutte a declarat ca Guvernul sau ar putea fi nevoit sa reconsidere tratatul, daca se confirma ca votul este valid, ceea ce ar putea duce la prabusirea acordului.

"Un 'nu' ar putea deschide usa catre o criza majora pe continente", a avertizat inainte de consultarea populara presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Acordul de ...citeste mai departe despre "Olandezii au respins, intr-un referendum devenit un vot simbolic, acordul de asociere UE-Ucraina" pe Ziare.com

#referendum Olanda Ucraina , #Stiri International