Oligarhii, vechii demoni ai Ucrainei - A treia tabara in razboiul separatist din estul tarii

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 09:41
1064 citiri
Oligarhii, vechii demoni ai Ucrainei - A treia tabara in razboiul separatist din estul tarii
Foto: Facebook/Petro Porosenko President of Ukraine

In timp ce acordul de pace dintre autoritatile ucrainene si rebelii separatisti din partea de est a Ucrainei pare blocat, o confruntare recenta care a avut loc la Kiev intre un oligarh ucrainean si guvern pare ca a dezvaluit o noua provocare a tarii: batalioanele militare private care par ca nu functioneaza intotdeauna sub controlul autoritatilor, asa cum ar trebui.

In luna martie, cativa membri ai armatei private sustinute de magnatul Ihor Kolomoiski au aparut la sediul companiei petroliere de stat, UkrTransNafta. Problema a aparut dupa ce Kievul l-a concediat pe CEO-ul companiei, care era un apropiat al lui Kolomoiskyi Magnatul a sustinut ca el a dorit sa protejeze sociatatea de o preluare ilegala, arata Reuters.

Liderul separatistilor din Donetk, despre implicarea Rusiei, razboi si cat din Ucraina vrea sa rupa

Mai mult de 30 de astfel de armate private, formate in mare parte de soldati voluntari, exista in Ucraina. Desi toate se afla sub autoritatea armatei sau a Garzii ...citeste mai departe despre "Oligarhii, vechii demoni ai Ucrainei - A treia tabara in razboiul separatist din estul tarii" pe Ziare.com

#armate private Ucraina, #armate private oligarhi Ucraina, #soldati voluntari Ucraina , #Stiri International