ONU cere Coreei de Nord sa nu mai testeze rachete: Ameninta securitatea internationala

Luni, 22 Mai 2017, ora 22:52
844 citiri
ONU cere Coreei de Nord sa nu mai testeze rachete: Ameninta securitatea internationala
Foto: Twitter/Stephane Dujarric

Organizatia Natiunilor Unite a cerut luni Coreei de Nord sa nu mai testeze rachete. Stephane Dujarric, purtator de cuvant al secretarului general al ONU, a cerut totodata Phenianului sa ia in considerare posibilitatea de a relua dialogul.

Coreea de Nord a lansat luni o noua racheta cu raza medie de actiune, a doua in interval de numai o saptamana. Dujarric (foto) a afirmat ca evenimentul este o dovada a "sfidarii deschise" a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU. "Aceste actiuni ameninta securitatea regionala si internationala", a adaugat el, conform Xinhua.

Consiliul de Securitate urmeaza sa se intruneasca de urgenta marti, pentru a discuta problema.

Rezolutiile anterioare ale Consiliului interzic Phenianului sa lanseze rachete balistice si sa efectueze teste nucleare si impun sanctiuni, printre care interdictia exporturilor de carbune, fier si minereuri, reaminteste Xinhua.

Citeste si Kim Jong-un a supervizat personal lansarea rachetei, duminica. Ce a spus dupa aceea ...citeste mai departe despre "ONU cere Coreei de Nord sa nu mai testeze rachete: Ameninta securitatea internationala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ONU Coreea Nord rachete, #Coreea Nord lansat racheta, #sanctiuni Coreea Nord program nuclear , #Stiri International