ONU: Pentru 1,2 miliarde de oameni apa e un lux

Duminica, 24 Martie 2013, ora 10:04
1769 citiri
ONU: Pentru 1,2 miliarde de oameni apa e un lux
Cei mai afectati de lipsa apei raman cei din tarile africane

In lume exista mai multe telefoane mobile decat toalete racordate la retele de canalizare, in timp ce accesul la apa este una din cele mai mari probleme din prezent, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite.

La nivel mondial, exista 6 miliarde de telefoane mobile, potrivit Uniunii Internationale pentru Telecomunicatii. In schimb, 1,2 miliarde din cei 7 miliarde de oameni de pe Pamant nu au apa curata, iar 2,4 miliarde nu au acces la canalizare.

Cei mai vulnerabili, fie din China, India sau Africa sub-sahariana, sunt copiii care trebuie sa supravietuiasca cu resurse extrem de limitate de apa potabila, in timp ce, in tarile dezolvate, cum ar fi SUA, resursele de apa sunt risipite.

Statisticile arata ca cel putin una din trei persoane nu are o toaleta. Mai multi oameni mor din cauza faptului ca nu au apa potabila si o toaleta curata decat de HIV/SIDA, malarie si turberculoza la un loc. De asemenea, aproximativ trei treimi din toate bolile din India sunt cauzate de apa contaminata.

Citeste mai multe despre aceste subiect in continuarea articolului Mai multe telefoane mobile decat toalete, apa - o raritate

#lipsa apa potabila, #lipsa canalizare, #apa economie China , #Stiri International