Opozantul lui Putin la prezidentiale a fost retinut la Moscova, cand iesea din casa

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 12:50
1104 citiri
Opozantul lui Putin la prezidentiale a fost retinut la Moscova, cand iesea din casa
Foto: Twitter/Aleksei Navalnii

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, a fost retinut de politie, vineri, la iesirea din imobilul in care locuieste in Moscova, in timp ce mergea la un miting de campanie in provincie.

"M-au retinut in holul imobilului. M-au luat pentru cateva 'explicatii'", a scris Navalnii pe contul sau de Twitter.

Potrivit purtatorului sau de cuvant, Kira Iarmas, Aleksei Navalnii, care intentioneaza sa concureze impotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidentiale din martie 2018, urma sa ia trenul pentru a merge la un miting de campanie, ce fusese autorizat de autoritati la Nijni Novgorod, 400 km est de Moscova.

"Batranul Putin intr-adevar nu vrea ca eu sa ajung la miting la Nijni Novgorod. Abia iesisem (din apartament) sa merg la gara si m-au retinut la intrarea in bloc. Ca in filme, opreste o masina si din ea coboara politia", adauga el, de data aceasta intr-o postare pe Instagram, atasand la mesaj o inregistrare video in care se vad politisti care ii cer "sa-i insoteasca pentru o discutie".

Este prima data cand opozantul a fost arestat de la sfarsitul detentiei sale administrative din iunie.

"Kremlinul considera intalnirile mele cu alegatorii drept o amenintare uriasa si chiar ca o insulta", a scris Navalnii pe Twitter.

Mana dreapta a acestuia, Leonid Volkov, a indicat la randul sau ca a fost retinut la Nijni Novgorod si ca se afla la o sectie de politie impreuna cu avocatul sau.

Navalnii a executat doua sentinte administrative in acest an pentru organizarea unor manifestatii de amploare anticoruptie in intreaga Rusie, la sfarsitul lunii martie si mijlocul lunii iunie.

El a fost tinta a numeroase atacuri, inclusiv cu un dezinfectant de culoare verde in ochi, necesitand tratament oftalmologic in Spania, dar si a mai multor urmariri penale care, potrivit sustinatorilor sai, au ca scop sa-l impiedice sa participe la alegerile prezidentiale de anul viitor.

Viitorul sau politic ramane neclar, intrucat Comisia Electorala Centrala a decis in iunie ca nu poate sa se prezinte impotriva lui Vladimir Putin in martie 2018 din cauza unei condamnari pentru deturnare de fonduri. ...citeste mai departe despre "Opozantul lui Putin la prezidentiale a fost retinut la Moscova, cand iesea din casa" pe Ziare.com

#opozant Putin retinut, #Aleksei Navalnii retinut , #Stiri International