Opozitia ucraineana il avertizeaza pe Ianukovici: Sa nu aveti soarta lui Ceausescu!

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 09:29
1433 citiri
Opozitia ucraineana il avertizeaza pe Ianukovici: Sa nu aveti soarta lui Ceausescu!

Vitali Klitcko, lider al opozitiei ucrainene, l-a sfatuit pe presedintele Viktor Ianukovici sa evite soarta dictatorilor Nicolae Ceausescu si Moammar Gaddafi. Avertismentul vine in contextul in care protestele de strada s-au acutizat, pe fondul promulgarii, de catre Ianukovici, a unei legi ce sanctioneaza dur manifestatiile de strada.

Boxerul transformat in politician al opozitiei a vorbit cu Ianukovici, duminica seara, dupa ce a fost agresat in Piata Independentei. Klitcko a aratat ca Ianukovici a parut "foarte ingrijorat" de turnura pe care au luat-o protestele, insa a ignorat cererea opozitiei de a organiza alegeri anticipate, scrie AFP.

Klitsko i-a spus lui Ianukovici sa "gaseasca in sine puterea de a nu repeta soarta lui Ceausescu si Gaddafi". Intr-o vizita la resedinta de lux a presedintelui de la Mejigiria, in afara Kievului, Klitcko a incercat sa gaseasca un compromis.

Ianukovici nu i-a promis insa decat ca va infiinta o comisie speciala din oficiali ...citeste mai departe despre "Opozitia, avertisment catre Ianukovici: Sa nu aveti soarta lui Ceausescu!" pe Ziare.com

#Ucraina Ianukovici Ceausescu, #Ucraina Ianukovici proteste , #Stiri International