Orasele cu cele mai bune conditii de viata

Marti, 26 August 2014, ora 08:55
4192 citiri
Orasele cu cele mai bune conditii de viata
Sursa foto: Business Insider

Orasele care ofera cele mai bune conditii de viata, conform clasamentului realizat de Economist Intelligence Unit, sunt de marime medie si sunt din tari bogate cu o densitate scazuta a populatiei.

Acest mediu, potrivit raportului, "poate promova o serie de activitati de agrement fara a conduce la un nivel ridicat de criminalitate sau o infrastructura suprasolicitata", scrie Business Insider.

Din primele zece orase clasate, sapte sunt din Canada sau Australia, fiecare cu densitatea populatiei cuprinsa intre 3,4 si 2,88 persoane pe kilometru patrat. Finlanda si Noua Zeelanda, care au orase in acest clasament, au o densitate de 16 persoane pe kilometru patrat. Media globala este 46,65 persoane pe kilometrul patrat, iar media SUA este de 32 de locuitori pe kilometrul patrat, se mai arata in raport.

De asemenea, 64 dintre orase incluse luate in calcul au avut un scor de peste 80%, fiind considerate astfel ca intrand in topul oraselor cu cele mai bune conditii de viata.

10. Auckland, Noua Zealanda

Auckland a avut scoruri ridicate la educatie (100) si sanatate (95,8).

O treime din populatia Noii Zeelande locuieste in Auckland, cel mai mare "centru comercial" al tarii. Principalele industrii sunt turismul si cea navala.

Pe langa acestea, 80% din oras este considerat ca fiind parte din mediul rural; dezvoltarea rurala este o alta industrie importanta aici.

9. Perth, Australia

Si Perth are un scor maxim la educatie (100), sanatate (100) si infrastructura (100).

Perth este capitala si cel mai mare oras din Australia de Vest. Industria mineralelor si mineritul sunt principalele caracteristici economice ale sale.

Pe langa acestea, in Perth mai sunt rafinarii petroliere, combinante siderurgice, centre de desalinizare a apei si centrale electrice, conform datelor guvernului Australiei de Vest.

8. Helsinki, Finlanda

Helsinki are scor maxim la stabilitate (100) si sanatate (100).

Principalele industrii din capitala Finlandei sunt cea alimentara, procesarea metalelor, imbracaminte, textile si productia de echipamente electrice. Peste 50% din importurile Finlandei trec pein Helsinki, ca de altfel si majoritatea exporturilor tarii.

Pe langa acestea, Helsinki este un major centru european de startup-uri. In 2013, industria jocurilor din Finlanda s-a ridicat la aproximativ un miliard de euro.

7. Sydney, Australia

Si Sydney a atins scor maxim la infrastructura (100) si educatie (100).

Sydney este capitala statului New South Wales al Australiei. Este principalul centru de IT&C al acestei tari. In plus, 42% dintre angajatii din serviciile financiare si de asigurari locuiesc in acest oras.

6. Calgary, Canada

Calgary a atins maximul de puncte la stabilitate (100) si educatie (100).

Principalele companii canadiene si mondiale de energie au sediile centrale in Calgary, unde o prezenta puternica o au si serviciile financiare si industria filmelor, precum si industria creativa.

Calgary are cele mai mare venituri pe cap locuitor dintre principalele orase canadiene. Intre 2004 si 2013, s-a inregistrat o crestere cu 16,7% a numarului de locuri de munca ce au fost create in industria financiara.

5. Adelaide, Australia

Scorul maxim a fost obtinut de Adelaide pentru sanatate (100) si educatie (100).

Industria medicala si asistenta sociala au prezente importante in Adelaide, ca si serviciile tehnice si stiintifice.

O crestere a fost inregistrata aici si de serviciile alimentare si turistice, unde numarul de angajati s-a majorat semnificativ in perioada 2006-2011.

4. Toronto, Canada

Toronto a obtinut scor maxim (100) la educatie si stabilitate, insa a fost tras in jos in clasament de infrastructura (89,3).

Aici sunt 21 din cele mai mari 30 birouri de avocatura, sapte din cele mai mari 10 firme de contabilitate si sapte din cele mai mari zece agentii de publicitate din Canada. Peste 56% dintre angajatii din acest oras au cel putin studii post-liceale.

Toronto este si cel mai mare centru de design industrial din Canada si al treilea din America de Nord, dupa New York si Boston. In plus, industria modei de aici a avut o contribuitie importanta la cresterea cu 550% fata de 1994 a exporturilor de haine din Canada.

3. Vancouver, Canada

Vancouver a atins scorul maxim la sanatate (100), insa si aici infrastructura (92,9) l-a tras in jos in top.

Vancouver este o arena foarte activa pentru stratup-uri, fiind clasat pe pozitia a noua in Startup Ecosystem Report 2012. Atat HootSuite, cat si Avigilon, au sediile centrale aici.

Pe langa acestea, orasul este al treilea centru din industria filmului din America de Nord.

2. Viena, Austria

Viena a obtinut maxim (100) la sanatate, educatie si infrastructura.

O mare parte dintre angajatii de aici sunt angajati la stat sau fac parte din categoria asa-numitelor "gulere albe" - iar ponderea continua sa creasca. Peste jumatate din angajatii din industria de servicii din Austria locuiesc in Viena.

Iar industria cea mai importanta si cu cea mai mare crestere este turismul.

1. Melbourne, Australia

Melbourne a obtinut cel mai mare scor la sanatate (100), educatie (100), infrastructura (100) si stabilitate (95).

Principalele industrii de aici sunt cea medicala, cea manufacturiela, retailul si asistenta sociala. Sanatatea si asistenta sociala au avut parte de cele mai mari cresteri ale numarului de angajati intre 2006 si 2011, urmate de industria constructiilor.

In plus, Melbourne este cunoscuta ca fiind si "capitala culturala a Australiei" si locul de nastere al fotbalului australian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top orase, #orase conditii viata , #Stiri International