Organizatia Internationala pentru Migratie: In prima etapa Romania ar trebui sa preia mai putini refugiati

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 21:22
544 citiri

Statul trebuie sa decida daca numarul de migranti alocati Romaniei este rezonabil si, pentru inceput, sa preia mai putine persoane, pentru a da timp autoritatilor locale sa invete ce au de facut, a declarat miercuri seful misiunii din Romania a OIM, Mircea Mocanu.

Seful misiunii din Romania a Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM) a precizat ca autoritatile romane trebuie sa decida daca cifra de 6.351 de migranti, avansata de Comisia Europeana (CE), este rezonabila pentru Romania si, daca ea va fi agreata, numarul de migranti va trebui distribuit pe cel putin doi ani.

"Cred ca la inceput, in prima etapa, ar fi bine sa fie mai putine persoane preluate, pentru ca autoritatile sa invete ce au de facut si, ulterior, putem sa ne angajam la o cifra mai mare. Cred ca pentru inceput trebuie sa intarim capacitatea autoritatilor locale. Avem incredere in capacitatea Inspectoratului General Imigrari (IGI) de a procesa cifrele, dar trebuie sa lucram inainte si cu autoritatile ...citeste mai departe despre "Organizatia Internationala pentru Migratie: In prima etapa Romania ar trebui sa preia mai putini refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania imigranti, #Romania numar imigranti , #Stiri International