Organizatia pentru Eliberarea Palestinei suspenda discutiile cu SUA in procesul de pace pana la anularea deciziei despre Ierusalim

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 20:06
783 citiri
Organizatia pentru Eliberarea Palestinei suspenda discutiile cu SUA in procesul de pace pana la anularea deciziei despre Ierusalim
Foto: Pexels

Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a suspendat orice discutii cu Statele Unite ale Americii in procesul de pace palestiniano-israelian pana cand Washingtonul nu va anula decizia presedintelui american, Donald Trump, de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Palestinienii nu vor mai avea niciun contact cu Statele Unite pe tema procesului de pace pana cand presedintele Donald Trump nu va anula decizia de recunoastere a Ierusalimului drept capitala Israelului, a anuntat, vineri seara, negociatorul-sef palestinian Saeb Erekat, secretarul general al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

Saeb Erekat a dat asigurari ca printul mostenitor saudit Mohammad bin Salman nu a exercitat nicio presiune asupra presedintelui Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, in cursul vizitei acestuia la Riyad.

"Arabia Saudita a transmis Statelor Unite ca problema Ierusalimului reprezinta o linie rosie", a declarat Saeb Erekat, citat de editia araba a postului Russia Today si de site-ul Ynetnews.com.

"Mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim reprezinta o decizie periculoasa, o provocare la adresa sentimentelor musulmanilor din intreaga lume", i-a transmis regele Salman lui Donald Trump, potrivit televiziunii Al-Ekhbariya. Arabia Suadita este unul dintre aliatii strategici ai Statelor Unite.

Decizia lui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului a fost criticata dur de Autoritatea Palestiniana, de Liga Araba, de numeroase tari musulmane, de Uniunea Europeana si Rusia.

Presedintele SUA, Donald Trump, "s-a autoizolat" prin decizia de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, a afirmat Mustafa Barghouti, secretarul general al Initiativei Nationale Palestiniene.

"Donald Trump s-a autoizolat", a declarat Mustafa Barghouti, notand ca numeroase tari condamna decizia lui Donald Trump si "urmeaza sa faca ceva".

"Nu suntem ingrijorati. Acum avem libertatea de a lua decizii de genul reclamarii Israelului la Curtea Penala Internationala. Nu vom accepta ce a facut Donald Trump, ne vom ridica pentru drepturile noastre asupra Ierusalimului", a subliniat Mustafa Barghouti.

Consecintele deciziei lui Trump privind Ierusalimul. Palestinienii din Fasia Gaza au lansat o racheta spre IsraelTrump a lasat sa se inteleaga ca Ierusalimul ar putea fi impartit. Ministru: Israelul nu va acceptaMerkel nu sustine decizia lui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a IsraeluluiErdogan: Dec ...citeste mai departe despre "Organizatia pentru Eliberarea Palestinei suspenda discutiile cu SUA in procesul de pace pana la anularea deciziei despre Ierusalim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OEP negocieri pace SUA, #negocieri pace SUA Ierusalim, #SUA Ierusalim Israel , #Stiri International