Ororile la care sunt supusi refugiatii in Ungaria: Nu am vazut nici in filme o astfel de bataie

Duminica, 05 Martie 2017, ora 16:12
1171 citiri

Mai multi refugiati acuza politistii de frontiera din Ungaria ca sunt foarte violenti cu migrantii si ca ii bat ore in sir.

Shahid Khan, un pakistanez care cere azil, a povestit abuzurile la care a fost supus din partea politiei de frontiera din Ungaria. "Ei ne trateaza ca pe animale, suntem oameni", a spus el povestind ca ungurii ii alunga cu ajutorul cainilor politisti, arata The Independent.

Citeste si Ungaria construieste inca un gard impotriva refugiatilor - cine il atinge va fi electrocutat

Farhad, un barbat de 34 de ani din Iran, a relatat cum a fost tratat, alaturi de alti 30 de refugiati, inclusiv femei si copii, atunci cand au trecut de gardul de la frontiera Ungariei. Politistii le-au ordonant sa se aseze intinsi pe burta cu mainile la cap si apoi i-au batut timp de doua ore, spune el. "Nu am vazut nici in filme o astfel de bataie", a spus Farhad. "Cinci sau sase soldati ne-au luat unul cate unul sa ne bata. I-am intrebat de ce ne bat si au spus: 'Du-te inapoi in Serbia'", a continuat tanarul.

Vezi si Ungaria nu cedeaza: nu ii va primi pe imigrantii care ingheata in Serbia vecina

El a povestit ca ofiterii faceau selfie-uri cu telefoanele in timpul bataii si radeau cand dadeau cu gaze lacrimogene inspre migranti.

Ehson, in varsta de 28 de ani si care a facut parte din acelasi grup, a declarat ca, in cele din urma, i s-a ordonat sa se strecoare printr-o gaura facuta prin gardul din sarma ghimbata. "Eram ultimul in linie pentru a trece gardul inapoi in Serbia si au pus cainii pe mine", a sustinut el.

Organizatiile umanitare spun ca tratamentul acesta este o caracteristica a politicii Ungariei privind refugiatii.

Human Rights Watch (HRW) are o fotografie cu Ehson cand ii curgea sange dintr-o rana de langa ochi si era plin de vanatai. Lydia Gall, de la organizatia Human Rights Watch, spune ca a primit numeroase sesizari despre politistii de frontiera care abuzeaza migrantii si care ii filmeaza cand ii bat.

Departamentul de Stat critica Ungaria

Si Departamentului de Stat al SUA critica Ungaria pentru gestionarea situatiei migrantilor. Raportul oficial arata ca gestionarea de catre guvernul Ungariei a situatiei migrantilor si solicitantilor de azil este cea mai mare problema a acestei tari in domeniul drepturilor omului.

Documentul citat noteaza faptul ca au fost acuzatii de abuz fizic la adresa migrantilor si a solicitantilor de azil, adaugand ca guvernul ungar "nu a raspuns cererilor de a ordona o ancheta independenta ...citeste mai departe despre "Ororile la care sunt supusi refugiatii in Ungaria: Nu am vazut nici in filme o astfel de bataie" pe Ziare.com

#refugiati Ungaria batai politisti, #politisiti ungari bataie refugiati, #Ungaria migranti gard , #Stiri International