Oxford se teme ca-si va pierde profesorii din cauza Brexit

Luni, 13 Martie 2017, ora 13:43
1236 citiri
Oxford se teme ca-si va pierde profesorii din cauza Brexit
Foto: Facebook/University of Oxford

Conducerea Universitatii Oxford cere autoritatilor britanice sa garanteze drepturile cetatenilor Uniunii Europene dupa Brexit.

Reprezentantii Oxford avertizeaza ca, in caz contrar, cea mai veche institutie de invatamant superior din Marea Britanie va suferi pierderi enorme prin plecarea personalului academic, transmite Reuters.

Intr-o scrisoare trimisa cotidianului The Times, rectorii celor 35 de colegii de la Oxford afirma ca, in prezent, colegii lor veniti din alte state UE sunt nelinistiti de refuzul Guvernului de a le garanta statutul, unii facand deja demersuri de plecare.

"Daca si-ar pierde dreptul de munca aici, universitatea noastra ar suferi pierderi enorme care, dat fiind rolul nostru in cercetare, s-ar reverbera in toata Marea Britanie", sustin acestia in scrisoare.

Universitatea Oxford a fost fondata in urma cu mai bine de 900 de ani, iar printre absolventi se numara si membri ai actualului cabinet - premierul Theresa May, ministrul de Externe, Boris Johnson, sau cel de Finante, Philip Hammond.

Luna trecuta, conducerea universitatii a negat informatia potrivit careia ar avea in vedere deschiderea unui campus in Franta, ca raspuns la Brexit.

Citeste si Mai aproape decat credem? Brexit s-ar putea declansa marti, UE va raspunde in 48 de ore

Parlamentul de la Londra urmeaza sa voteze cu privire la un eventual pre-angajament de protejare a drepturilor cetatenilor din celelalte state comunitare inaintea deciziei de declansare a negocierilor pentru Brexit. Guvernul spera sa ajunga la un acord cu UE pe acest subiect dupa inceperea negocierilor.

Vezi si Guvernul May sufera a doua infrangere in Camera Lorzilor: Brexit se face cum vrem noi! ...citeste mai departe despre "Oxford se teme ca-si va pierde profesorii din cauza Brexit" pe Ziare.com

#Oxford profesori avertimesnt Brexit, #Brexit Marea Britanie Oxford , #Stiri International