Palestinienii, pusi la plata pentru atentate: Trebuie sa dea americanilor peste 200 de milioane de dolari

Marti, 24 Februarie 2015, ora 08:35
982 citiri
Palestinienii, pusi la plata pentru atentate: Trebuie sa dea americanilor peste 200 de milioane de dolari
Foto: YnetNews

Un tribunal american a decis, luni, ca autoritatile palestiniene trebuie sa plateasca pentru sase atacuri din Ierusalim in care au fost raniti sau ucisi cetateni americani. Victimele si familiile lor ar trebui sa primeasca peste 218 milioane de dolari despagubiri.

Potrivit legii anti-terorismului, pagubele se tripleaza automat, asa ca Autoritatea Palestiniana si Organizatia Palestiniana pentru Eliberare trebuie sa plateasca peste 650 de milioane de dolari, scrie AFP, citata de Raw Story.

Juriul a ajuns la un verdict dupa ce a deliberat doua zile, iar procesul din New York a durat peste cinci saptamani. In cele sase atacuri au fost ucisi 33 de oameni si peste 390 au fost raniti, in perioada ianuarie 2002-ianuarie 2004.

Atacurile au fost comise de Hamas si Brigazile Martirii Al-Aqsa, ambele considerate organizatii teroriste de catre SUA, in timpul celei de-a doua ...citeste mai departe despre "Palestinienii, pusi la plata pentru atentate: Trebuie sa dea americanilor peste 200 de milioane de dolari" pe Ziare.com

#palestinieni despagubiri americani atacuri Ierusalim, #palestinieni despagubiri atacuri teroriste , #Stiri International