Panama Papers, o mare criza morala dupa cea economica. Cum ne afecteaza?

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 12:24
1324 citiri
Panama Papers, o mare criza morala dupa cea economica. Cum ne afecteaza?

Bastian Obermayer, un reporter german de la cotidianul Suddeutsche Zeitung, a fost contactat de o persoana necunoscuta pe un canal de net criptat. Sursa i-a spus ca-i poate oferi "tone de informatii despre infractiuni financiare" cu o singura conditie, ca ele sa fie facute publice.

Reporterul a povestit ca nu s-a intalnit niciodata cu sursa, comunicarea avea loc doar pe net, pe canale criptate, tot timpul, altele. Asa au aparut celebrele Panama Papers, 11,5 milioane de documente, de fapt toata arhiva de 30 de ani a companiei Mossack&Fonseca, o mare firma de avocati care se ocupa cu infiintarea de off-shore-uri.

Coordonarea anchetei a fost facuta de Consortiul International al Jurnalismului de Investigatie, cu sediul in Washington DC, si a durat doi ani. La acest proiect au participat cateva sute de reporteri si editori din intreaga lume, fiind cea mai vasta si dificila ancheta jurnalistica din istoria civilizatiei.

Documentele prezinta modul in care sefi de state, sportivi,... citeste mai departe despre "Panama Papers, o mare criza morala dupa cea economica. Cum ne afecteaza?" pe Ziare.com

#Panama Papers evaziune offshore, #Panama Papers Romania evaziune , #Stiri International