Panama Papers: Se cere demisia unui premier european, implicat in scandal: Aratam ca o republica bananiera

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 10:54
1540 citiri
Panama Papers: Se cere demisia unui premier european, implicat in scandal: Aratam ca o republica bananiera
Foto: Facebook/Sigmundur Davio Gunnlaugsson

Premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson, se numara printre politicienii care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale cu ajutorul unei companii de consultanta din Panama, dupa cum a aratat o ampla ancheta jurnalistica, iar acum i se cere demisia.

Un fost ministru islandez a avertizat ca tara sa risca sa lase impresia unei "republici bananiere", daca propriul premier este implicat in scandalul Panama Papers, relateaza The Independent.

Panama Papers, o ancheta jurnalistica-gigant: Cum isi ascund banii cei mai puternici oameni ai planetei

Documentele scurse in presa dezvaluie ca Sigmundur Gunnlaugsson a achizitionat in 2007 o companie offshore numita Wintris, alaturi de sotia sa, insa nu a trecut aceasta informatie in declaratia de avere cand a devenit parlamentar, in anul 2009. Opt luni mai traziu, Gunnlaugsson a vandut partea sa de 50% sotiei, cu suma de un dolar.

Un document semnat de sotia sa in 2015 arata ca societatea respectiva a fost folosita pentru a investi ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Se cere demisia unui premier european, implicat in scandal: Aratam ca o republica bananiera" pe Ziare.com

#premier Islanda Panama Papers, #premier Islanda demisie , #Stiri International