Panama Papers: Servicii secrete au utilizat serviciile Mossack Fonseca

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 08:03
1641 citiri
Panama Papers: Servicii secrete au utilizat serviciile Mossack Fonseca
Foto: Facebook/Central Intelligence Agency

Agenti secreti din mai multe tari, inclusiv intermediari ai CIA, au recurs la serviciile firmei panameze Mossack Fonseca, aflata in centrul scandalului Panama Papers, pentru a-si ascunde activitatile.

"Agenti secreti si informatorii lor au utilizat in mare masura serviciile firmei" din Panama, relateaza marti cotidianul german Suddeutsche Zeitung, citat de AFP.

Potrivit Suddeutsche, "agentii au deschis societati fictive pentru a-si ascunde actiunile... Printre acestia se numara de asemenea intermediari apropiati CIA", Agentia Centrala de Informatii din Statele Unite.

Panama Papers: Lista completa cu toate personalitatile implicate

In "clientela" Mossack Fonseca figureaza de asemenea "unii actori" care s-au ocupat de vanzari secrete de arme catre Iran in anii 1980 (afacerea numita "Iran-Contra"), un scandal implicand vanzari secrete de arme americane Teheranului avand ca scop eliberarea de ostatici americani din Liban si a ajuta financiar "Contras" din Nicaragua, afirma ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Servicii secrete au utilizat serviciile Mossack Fonseca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servicii secrete Panama Papers, #Panama Papers implicare CIA , #Stiri International