Papa Fracisc e deschis ideii de a media in criza din Venezuela

Marti, 05 Februarie 2019, ora 21:21
1007 citiri
Papa Fracisc e deschis ideii de a media in criza din Venezuela
Foto: Arhiva Pixabay

Papa Francisc este deschis ideii de a juca un rol de mediator in Venezuela numai daca i se va solicita acest lucru de catre ambele parti angrenate in criza politica.

Luni, presedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat ca i-a scris papei, invitandu-l sa faciliteze dialogul intre el si Opozitie.

"Voi deschide scrisoarea. Voi vedea ce poate fi facut, dar conditiile initiale sunt ca ambele parti trebuie sa o ceara", a declarat Suveranul Pontif la intoarcerea dintr-o calatorie in Emiratele Arabe Unite, relateaza DPA.

Presedintele Adunarii Nationale, Juan Guaido, - pe care SUA, mai multe natiuni europene si puteri sud-americane l-au recunoscut drept presedinte interimar - a refuzat negocierile cu Maduro, cerandu-i in schimb sa renunte la putere.

Francisc este primul papa care provine din America latina, iar adjunctul sau, cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, a fost ambasador al Vaticanului la Caracas.

Saptamana trecuta, papa a refuzat sa-i tina partea lui Maduro sau lui Guaido, afirmand ca el sustine "intregul popor venezuelean" si exprimand preocupari privind riscul de "varsare de sange".

Citeste si Criza in Venezuela: Nicolas Maduro propune alegeri anticipateTrump sustine ca interventia militara a SUA in Venezuela reprezinta o optiune ...citeste mai departe despre "Papa Fracisc e deschis ideii de a media in criza din Venezuela" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#papa Francisc mediator Venezuela , #Stiri International