Papa Francisc, apel la liderii G20: Acordati o prioritate absoluta saracilor si celor marginalizati

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 15:28
688 citiri
Papa Francisc, apel la liderii G20: Acordati o prioritate absoluta saracilor si celor marginalizati
Foto: Facebook / Papa Francisc

Liderii lumii care participa la summitul G20, organizat timp de doua zile incepand de vineri la Hamburg, trebuie sa acorde "o prioritate absoluta" problemelor cu care se confrunta persoanele sarace si marginalizate si eforturilor demarate pentru incetarea razboaielor, a declarat, vineri, papa Francisc.

"Trebuie sa acordam o prioritate absoluta saracilor, refugiatilor, suferinzilor, celor evacuati si celor exclusi, fara distinctie de nationalitate, rasa, religie sau cultura, si sa respingem conflictele armate", a afirmat papa Francisc intr-un mesaj expediat cancelarului german Angela Merkel, gazda summitului G20, relateaza DPA.

Potrivit suveranului pontif, obiectivul summitului G20 - de a asigura o crestere economica globala mai cuprinzatoare si sustenabila - este "inseparabil de nevoia de a ne ocupa de conflictele in derulare si de problema mondiala a migratiei".

Liderul Bisericii Catolice, o institutie care numara peste 1,2 miliarde de credinciosi pe plan mondial, a lansat "un apel din toata inima pentru a remedia situatia tragica din Sudanul de Sud, bazinul Lacului Ciad, Cornul Africii si Yemen, unde 30 de milioane de persoane nu dispun de apa si alimentele de care au nevoie pentru a supravietui".

Intr-o fraza ce ar putea fi interpretata ca o critica adusa Statelor Unite pentru retragerea din Acordul pentru clima de la Paris, papa Francisc i-a indemnat pe liderii G20 "sa respecte si sa onoreze tratatele internationale si sa continue sa promoveze abordarea multilaterala".

"Ii cer lui Dumnezeu sa binecuvanteze intrunirea din Hamburg si orice efort depus de comunitatea internationala pentru a modela o noua era a dezvoltarii umane care sa fie inovatoare, interconectata, sustenabila, respectuoasa cu mediul inconjurator si cuprinzatoare, pentru a include toate popoarele si toti indivizii", a adaugat papa Francisc, in incheierea mesajului adresat liderilor G20.

Merkel a refuzat sa fie "mediator" intre Putin si Trump la reuniunea G20 de la HamburgMerkel si Trump s-au intalnit inaintea summitului G20. Iata despre ce au discutatPeste 70 de politisti au fost raniti la protestele violente fata de summitul G20: Bine ati venit in iad ...citeste mai departe despre "Papa Francisc, apel la liderii G20: Acordati o prioritate absoluta saracilor si celor marginalizati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa Francisc mesaj G20 Merkel , #Stiri International