Papa Francisc, despre efectele schimbarilor climatice: Omul este neghiob

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 22:28
697 citiri
Papa Francisc, despre efectele schimbarilor climatice: Omul este neghiob
Foto: captura Youtube

Un pasaj din Vechiul Testament al Bibliei care ii sanctioneaza pe oameni drept "neghiobi" este cel mai bun mod de a-i descrie pe cei care neaga schimbarile climatice, potrivit papei Francisc.

"De ce asteptam sa recunoastem efectele schimbarilor climatice?" - i-a intrebat Francisc pe reporteri in timpul zborului de intoarcere din Columbia. "Mi-am amintit o fraza din Vechiul Testament, din Psalmi: Omul este un neghiob si un incapatanat care nu vede ("Omul prost nu cunoaste lucrul acesta si cel nebun nu ia seama la el") ", a spus Suveranul pontif, referindu-se la distrugerea mediului si la lipsa de constientizare a acestui lucru, conform EFE.

Citeste si Papa i-a cerut lui Merkel sa lupte pentru Acordul de la Paris: Vrem sa daramam ziduri, nu sa le construim

Citate din conferinta de presa a papei din avion, care a incheiat calatoria sa din perioada 6-11 septembrie in tara latino-americana, au fost publicate de agentia de stiri ANSA din Italia si de alte mass-media, relateaza DPA.

"Cei care neaga (schimbarile climatice n.red.) ar trebui sa mearga la oamenii de stiinta si sa-i intrebe", a spus acesta. "Ei vorbesc foarte clar, oamenii de stiinta sunt precisi. Putem vedea efectele schimbarilor climatice si oamenii de stiinta

spun in mod clar ce cale trebuie sa urmam".

Chemandu-i pe "toti [...] de la politicieni in jos" sa-si asume responsabilitatea si sa actioneze, papa Francisc a spus ca schimbarile climatice "sunt ceva cu care nu ne putem juca, ceva foarte serios", relateaza DPA.

Vezi ce a zis si in trecut Papa Francisc despre schimbarile climatice ...citeste mai departe despre "Papa Francisc, despre efectele schimbarilor climatice: Omul este neghiob" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa Francisc schimbari climatice, #Papa schimbari climatice risc , #Stiri International