Papa Francisc: Razboiul este o nebunie

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 14:20
831 citiri
Papa Francisc: Razboiul este o nebunie

Papa Francisc a denuntat sambata toate razboaiele ca fiind "o nebunie", intr-o ceremonie de comemorare a unui secol de la declansarea Primului Razboi Mondial, in regiunea Veneto (nord-est).

"Dupa contemplarea frumusetii acestei regiuni, in care femei si barbati muncesc (...), copiii se joaca, iar batranii viseaza (...), nu pot sa spun decat ca razboiul este o nebunie", a declarat el la cimitirul militar de la Redipuglia, cel mai mare din Italia, in care sunt inmormantate ramasitele a peste 100.000 de militari ucisi in acest conflict, relateaza AFP.

Bunicul lui Francisc a participat la Primul Razboi Mondial, in luptele violente care s-au purtat in aceasta regiune, in apropiere de raul Piave, in perioada 1917-1918.

Papa argentinian a evocat in iunie "enorma tragedie care a fost Primul Razboi Mondial, despre care am auzit atat de multe povesti dureroase din gura bunicului meu, care l-a facut la Piave".

Ceremonia s-a desfasurat in prezenta a mii de credinciosi, veniti in pofida ...citeste mai departe despre "Papa Francisc: Razboiul este o nebunie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa Francisc razboi nebunie, #Papa Francisc discurs razboi , #Stiri International