Papa Francisc: Societatile bogate sunt afectate de "cancerul disperarii"

Vineri, 15 August 2014, ora 10:00
969 citiri
Papa Francisc: Societatile bogate sunt afectate de "cancerul disperarii"
Foto: The Guardian

Papa a avertizat cu privire la "cancerul disperarii" care afecteaza societatile bogate si a facut apel la catolicii din Coreea de Sud sa respinga "modelele economice inumane", in cadrul slujbei oficiate vineri, pe "World Cup Stadium".

De asemenea, el a facut referire si la rata mare de suicid din Coreea de Sud, care poate creste rapid in tarile in care cei saraci sunt marginalitati, scrie Channel News Asia.

Mesajul nu a fost destinat doar sud-coreenilor, ci si altor natiuni asiatice in care cresterea economica rapida a creat dure provocari sociale.

"Cati dintre tinerii nostri nu au platit tribut acestei disperari. Crestinii acestei natiuni trebuie sa poata combate atractia materialismului care sufoca valorile spirituale si culturale autentice, precum spiritul de competitie dereglat care genereaza egoism si conflicte", a spus el in timpul ...citeste mai departe despre "Papa Francisc: Societatile bogate sunt afectate de "cancerul disperarii"" pe Ziare.com

#papa vizita Coreea Sud, #Catolici Coreea de Sud, #Papa Francisc cancer disperare societati bogate , #Stiri International